Jelovnik

Emirates

Advertisement

Najpovoljnije ponude avio kompanije Emirates na eSky

Cijena po 1 odrasloj osobi u oba pravca

Advertisement

Saznajte više o Emirates

Emirates

Avio-kompanija Emirates je u vlasništvu vlade Ujedinjenih Arapskih Emirata. Osnovana je oktobra 1985. Prvi let bio je na relaciji Karachi – Bombaj, a jula 1987. linije su uspostavljene ka Evropi. Prvi aerodrom na kojem je avion Emirates sleteo u Evropi bio je London Gatwick. Sredinom 90-ih, uspostavljeni su prvi letovi unutar jugoistočne Azije i posebno sa Singapurom.  

Trenutno, avio-kompanija pokriva cijeli svijet. Oni su jedni od najbitnijih i najvećih avio-prevoznika, najbrže napredujući i najbogatiji na svetu. Emirates duguju svoj uspjeh slobodnom pristupu jeftinog goriva i turističkom i poslovnom razvoju Ujedinjenih Arapskih Emirata. 

Prtljag

Možete ponijeti sa sobom ručni prtljag prilikom ukrcavanja u avion Emirates. Njegove dimenzije kao i težina propisane su od strane avio-kompanije i mogu varirati u zavisnosti od rezervisane klase ili destinacije.

Registrovani prtljag u Emirates također mora biti određenih dimenzija i težine, sve ovisno o klasi i destinaciji putovanja.  

Rezervisanje klase

U avionima Emirates možete putovati prvom, business i ekonomskom klasom. Prva klasa donosi pravi luksuz, od privatnih kabina koje se zaključavaju sa ravno-preklapajućim foteljama i noćnim stolićem, pa sve do kabina za tuširanje. Putnici u ovoj klasi mogu besplatno da koriste uslugu privatnog vozača prilikom dolaska sa i do aerodroma u više od 70 gradova širom svijeta. Ekskluzivne čekaonice prije polaska su također rezervisane samo za njih. Putnici business klase imaju slične uslove, a njihova kabina dodatno je opremljena radnim stolom i električnim utičnicama koje su ugrađene na sjedištu. U obje klase, putnici mogu koristiti lični mini bar ili upoznati druge putnike u salonu aviona.

Avio-kompanija također vodi računa i o putnicima ekonomske klase. Tokom leta mogu koristiti Wi-Fi u određenim avionima.

Online check-in

Online check-in je dostupan u periodu od 24 sata pa sve do 90 minuta prije zakazanog polijetanja za sve putnike.

Flota

Flota Emirates sastoji se uglavnom od širokotrupnih aviona, ali također i uskotrupnog aviona Airbus A319-100CJ, koji se koristi za transport VIP putnika. Flota ovog avio-prevoznika jedna je od najmlađih na svijetu. Pored 230 aviona u upotrebi, postoje i avioni sljedećih tipova: Airbus-evi A330-200, A340-300, A340-500, A380-800, Boeing 777-200, 777-200ER, 777-200LR, 777-300, 777- 300ER, 747-400ERF, 777-200F.

Aerodrom u Dubaiju

Međunarodni aerodrom u Dubaiju nalazi se na svega 13 km sjeveroistočno od centra grada. U njemu se nalaze mnogi gastronomski lokali, specijalizovani za kuhinje širom svijeta, prodavnice i agencije za iznajmljivanje automobila. Putnici imaju pristup web stranici – Global Link i plaćenim internet kioscima u okviru aerodromskog područja.

Osvježenje

U prvoj klasi putnici uživaju u kuhinji koja se mjeri sa najboljim restoranima na svijetu. Business klasa garantuje izbor jednako ukusnih i zdravih jela, kao i besplatan šampanjac, koktele i pića. U obje klase jela su servirana na kineskom porculanu sa ekskluzivnim escajgom. Pored toga, upotrebom salona možete uživati u grickalicama, koktelima, jakom alkoholu, toplim ili hladnim pićima. Osim obroka, putnici ekonomske klase imaju širok izbor besplatnih pića, uključujući alkoholna pića, te šampanjac po pristupačnoj cijeni. Meni na letu se mijenja svakoga mjeseca. Na zahtjev, avio-kompanija će pripremiti specijalne obroke za djecu, kao i vegetarijanske i dijetalne. Avio-kompanija ima u svom meniju široki izbor najboljih svjetskih vina.

Dodatne usluge

Na letovima Emirates-ovim avionima putnici imaju zabavu na dohvat ruke. Mogu pratiti svjetske vijesti, kao i sportske događaje uživo, let samog aviona zahvaljujući spoljašnjim kamerama aviona, biti u kontaktu sa kopnom zahvaljujući ugrađenom Wi-Fi internetu, koristiti više do 2 hiljade zabavnih kanala (filmovi, muzika, igrice), koji su na različitim jezicima.