Jelovnik

Bulgaria Air

Advertisement

Najpovoljnije ponude avio kompanije Bulgaria Air na eSky

Cijena po 1 odrasloj osobi u oba pravca

Advertisement

Saznajte više o Bulgaria Air

Bulgaria Air

Bugarska nacionalna aviokompanija kao svoju bazu koristi Aerodrom u Sofiji.

Omogućava kratke i srednje duge letove ka više od dvadeset destinacija u Evropi, Rusiji i na Bliskom istoku, s fokusom na bugarske gradove na crnomorskoj obali Varna i Burgas, s kojima je Sofija povezana redovnom linijom.

Sezonski charter letovi kompanije Bulgaria Air vode do više od 100 destinacija.

Bulgaria Air je u vlasništvu kompanije Chimimport Inc., a godišnje preveze više od milion putnika na svojim redovnim i charter linijama.

Prtljag

U skladu s pravilima odabrane tarife avionske karte, svi putnici imaju pravo na besplatni ručni i predati prtljag kada lete preko Bulgaria Aira. Količina i težina prtljaga koji se može unijeti besplatno varira u odnosu na putnu klasu (zavisi od toga da li ste odabrali biznis ili ekonomsku) i tarifu po kojoj je kupljena avionska karta. Posjedovanje kartica CCB programa, CCB Visa Platinum, co-brand kartice CCB i Bulgaria Aira ili kartice Fly More Gold može uticati na veću količinu prtljaga koju možete besplatno prenijeti.

I ručni i predati prtljag moraju odgovarati dozvoljenim dimenzijama i težini, koje propisuje Bulgaria Air.

Kolica za djecu na rasklapanje mogu se besplatno prevesti.

Prekoračenje u prtljagu se doplaćuje, a ni tada prtljag ne smije da prekorači granice koje je odredila kompanija.

Putne klase

Bulgaria Air razlikuje biznis klasu i ekonomsku klasu, sa uobičajenim razlikama u pogledu dodatnih usluga – ako putujete u biznis klasi, imate pravo na prioritetni check-in i ukrcavanje, više prtljaga, pristup aerodromskim lounge barovima, kvalitetniju poslugu u avionu, kao i veći komfor i udobnost u kabini.

Uz podjelu na putne klase, avionske karte se prodaju i po nekoliko različitih cjenovnih tarifa, te cijene zavise od broja prodatih sjedišta u avionu, vremena koje između rezervacije i putovanja, kao i dužine ostanka na destinaciji.

Jedna od prednosti Bulgaria Aira u odnosu na mnoge druge kompanije jeste to što se karta može rezervisati telefonom ili lično u poslovnicama ove kompanije, bez obaveze da kartu kupite prilikom rezervacije. Ova usluga se ne naplaćuje, ali postoji rok važenja rezervacije.

Online check-in

Bulgaria Air dozvoljava ovaj brz i komforan način da se preko interneta prijavite za let i sami odaberete sjedište u avionu za polijetanje preko sljedećih aerodroma: Sofija, Varna, Burgas, London (aerodromi Heathrow i Gatwick), Cirih, Rim, Milano (aerodromi Malpensa i Linate), Pariz, Berlin, Amsterdam, Beč, Brisel, Tel Aviv, Larnaka i Atina.

Nakon online registracije za let potrebno je da odštampate kartu za ukrcavanje koju ćete dobiti na e-mail i ponesete je sa sobom na aerodrom.

Online check-in otvoren je 24 sata prije leta, a zatvara se dva sata pred planirano polijetanje.

Flota

Moderna i savremena flota Bulgaria Aira sastoji se od dvadesetak aviona tipova Airbus A319-100, Airbus A320-200 i Embraer 190.

Aerodrom u Sofiji

Aerodrom u Sofiji, glavni međunarodni aerodrom u Bugarskoj (na bugarskom poznat i kao Летище София), nalazi se 10 km istočno od glavnog grada Bugarske. U 2017. godini ovaj aerodrom je premašio šest miliona prevezenih putnika.

Uz Bulgaria Air, služi kao baza kompanija: Ryanair, Wizz Air, BH Air i Bulgarian Air Charter.

U sklopu aerodroma osigurano je prenoćište u nekoliko hotela, kao i besplatna Wi-Fi konekcija za putnike preko ovog aerodroma.

Restorani i kafići na aerodromu u Sofiji otvoreni su uglavnom u periodu od 6 ujutro do 23.30 navečer, ali postoje aparati sa hranom i pićem u svim holovima, kao i mjenjačnice i bankomati.

Obroci i osvježenje

Bulgaria Air svojim putnicima nudi punu uslugu posluge hrane tokom leta bez dodatne naplate.

Na letovima se u ekonomskoj klasi služi širok asortiman bezalkoholnih i alkoholnih pića, kafa i čaj. Kao obrok se služe sendvič i čokoladni desert. Vegetarijanci mogu unaprijed (tokom rezervisanja karte) zatražiti vegetarijanski sendvič.

U biznis klasi se uz piće dobrodošlice služe topli obrok i još širi asortiman bezalkoholnih i alkoholnih pića, kafa i čajeva nego u ekonomskoj klasi.

Dodatne usluge

Za veće uživanje na putu, Bulgaria Air je obezbijedila magazine Bulgaria on air i Go on air, koje možete čitati tokom leta.

Frequent Flyer program Fly More putnicima omogućava sakupljanje bodova kroz kilometre pređenog puta i nudi popuste i dodatne pogodnosti vjernim korisnicima na tri nivoa, u zavisnosti od toga da li posjeduju Basic, Silver Standard Card ili Gold Privilege Card.

Također, bugarska banka Central Cooperative Bank (CCB) u saradnji sa Bulgaria Airom izdaje co-brand kartice Visa Classic i Visa Gold, uz koje putnici imaju dodatne pogodnosti.

Od dodatnih usluga, pratnja za maloljetne osobe dostupna je uz različite doplate, u zavisnosti od uzrasta djeteta.

Transport kućnih ljubimaca dozvoljen je uz doplatu preko ove kompanije, s tim što je kabini dozvoljen pristup samo psima i mačkama.

Putnicima sa specijalnim potrebama omogućava se pomoć na aerodromu i tokom leta uz prethodnu najavu bar 3 radna dana unaprijed.