Jelovnik

Laudamotion

Advertisement

Najpovoljnije ponude avio kompanije Laudamotion na eSky

Cijena po 1 odrasloj osobi u oba pravca

Prikaži filtere
Advertisement

Saznajte više o Laudamotion

Laudamotion

Laudamotion Airlines je niskotarifni austrijski prijevoznik i njegova je historija prilično duga. Aviokompanija je osnovana 2003. godine pod nazivom Niki; jedan od suosnivača bio je bivši šampion Formule 1 Niki Lauda. Godinu dana kasnije, prijevoznik je počeo saradnju sa Air Berlinom, a 2011. godine obje avionske kompanije su se spojile u jednu. Nažalost, u decembru 2017. Niki je obustavio poslovne aktivnosti. Januara 2018. godine Niki Lauda je otkupio nelikvidnu avio kompaniju Air Berlin i nekoliko mjeseci kasnije nastavio sa radom pod sadašnjim imenom Laudamotion. Važno je napomenuti kako je trenutno 100% dionica te avionske kompanije u vlasništvu Ryanaira. U narednim godinama prijevoznik se želi fokusirati na dinamičan rast - svoju ponudu je namijenio uglavnom onima koji putuju po južnoj Europi, a konkurentna cijena Laudamotionovih aviokarata je jedna od mnogih prednosti te aviokompanije.

IATA kod za Laudamotion je OE. Centrala prijevoznika nalazi se u Beču. Ako letite Laudamotionom, online check-in je besplatan i dostupan većini putnika. Check-in je moguć također i na aerodromu.

Gdje leti Laudamotion?

Mreža novih avionskih linija ove kompanije fokusirana je na južni dio Europe. Na samom početku je avio kompanija pokrenula desetak letova iz Berlina, ali to nisu jedine destinacije koje su dostupne u ponudi ovog prijevoznika. Putnici mogu odabrati Laudamotionove jeftine letove za preko 40 destinacija u 18 zemalja i ovaj broj stalno raste uslijed razvoja kompanije. Laudamotion leti iz Austrije, Njemačke i Švicarske za zemlje kao što su Španija, Portugal, Grčka, Kipar, i Italija, ali ponuda prijevoznika također uključuje, na primjer, letove za Veliku Britaniju.

Leti li Laudamotion iz Bosne i Hercegovine?

Nažalost, letovi bez presjedanja iz Bosne i Hercegovine s ovom aviokompanijom nisu mogući za sad. Ali vam se može desiti da s Laudamotionom letite na putovanju iz više dijelova, tj. da nakon presjedanja, na primjer, na letu iz Sarajeva za Beč, pređete u avion ovog prijevoznika. Laudamotion također ima u planu otvaranje linije za hrvatski aerodrome Pula, Zadar i Rijeka iz njemačkog grada Stuttgarta. Putnici će moći putovati na tim relacijama tri puta tjedno na svakoj liniji.

Kada Laudamotion organizira promocije?

Promocije letova aviokompanije Laudamotion sve su popularnije među putnicima – nekoliko mjeseci nakon prvog leta, prijevoznik je pustio u prodaju kontingent karata po nevjerojatno atraktivnim cijenama od 1 eura. Promocija se zasnivala i na prodaji karata po cijeni od nekoliko eura više. Imajući u vidu politiku kompanije i cjelokupnu njenu ponudu, samo je pitanje vremena kada će nove promocije biti pokrenute. Laudamotion svaku svoju promociju objavljuje putem saopštenja za javnost pa se zbog toga isplati pratiti prijevoznika na društvenim mrežama i pretplatiti se na njegov newsletter. Zahvaljujući tome, možete imati priliku doći do vrlo povoljnih aviokarata za let do Milana, Ibize, Barselone, Beča i mnogih drugih gradova. Letovi za vrijeme odmora po atraktivnim cijenama? Zašto ne! Promocije na Laudamotionu uglavnom pokrivaju letove u narednih nekoliko mjeseci, tako da jednostavno i unaprijed možete isplanirati svoje putovanje.

Veličina i težina dozvoljenog prtljaga u Laudamotionu

Politika prtljaga je jasno određena i regulirana propisima koje svi putnici moraju poštovati. Ova niskotarifna aviokompanija ne nudi samo atraktivne cijene avionskih karata, već i usluge vezane za prijevoz prtljaga. U Laudamotionu dozvoljeni ručni prtljag ima dimenzije 40x25x20 cm i uključen je u cijenu karte. Torba treba biti sklonjena ispod sjedala ili u pretincu predviđenom za to. Nije dozvoljeno prevoziti predmete koji mogu biti opasni, npr, nešto s oštrim ivicama ne može biti u ručnoj prtljazi, tečnost se može nositi samo u pakiranju od 100 ml i mora biti zapakirana u prozirnu plastičnu vrećicu. Posebni propisi reguliraju unos hrane za bebe i lijekove u kabinu. Putnici koji putuju s bebom također mogu ponijeti dodatni ručni prtljag u avion. U slučaju medicinske opreme i, na primjer, invalidskih kolica, obavezno je obavijestiti prijevoznika kako bi se taj tip prtljaga mogao unijeti te se pridržavati njegove odluke u ovom slučaju. Prijevoz sportske opreme u prtljažniku aviona plaća se dodatno.

Preostali prtljag će vam biti naplaćen i bit će smješten u prtljažnik aviona. Laudamotion naplaćuje registrovani prtljag. Maksimalna veličina jednog registrovanog prtljaga na letovima Laudamotiona je 119x119x81 cm, a njegova težina ne može biti veća od 20 kg. Opcionalno, možete kupiti mali registrovani prtljag po nižoj cijeni koji ima dimenzije 55x40x20 cm i teži do 10 kg. Prijevoznik ograničava pravo na pakiranje bilo kakvih osjetljivih i vrijednih predmeta u registrovan prtljag i ne preuzima odgovornost za moguća oštećenja.

Koje avione Laudamotion posjeduje u svojoj floti?

Laudamotion je aviokompanija koja brzo raste i fokusirana je na povećanje svoje flote. Prijevoznik planira udvostručiti trenutni broj aviona i kupiti nove Airbusove avione, kao i koristiti Ryanairov Boeing 737 na osnovu zakupa. Ovog trenutka Laudamotionova flota se sastoji od nekoliko aviona tipa Airbus A320-200 i A321-200. Prvi avion može primiti 180 putnika, drugi ima 212 sjedala. Za vrijeme leta, putnici se mogu opustiti u udobnim sjedalima i koristiti dodatne usluge (zabavne sadržaje, piće, grickalice). Letjelice aviokompanije Laudamotion crvene su i bijele boje. Na početku, prijevoznik je odlučio obojiti flotu, ali promjene su se na kraju odnosile jedino na renovaciju logotipa.